Ook CARNABEATS alcoholvrij

DSC_2761Lieshout: De Carnabeats organisatie is met diverse instellingen in gesprek geweest. Ook zij zullen er dit jaar een alcoholvrij feestje van maken. Ter compensatie wordt er echter alcoholvrij bier geschonken met verschillende smaakjes.

“Het geeft minder gedrang aan de deur en we hoeven op alcoholgebruik geen bandjes meer te verstrekken. We hebben 4 jaar alcohol geschonken voor de jeugd die het toen ook mocht hebben en mede dankzij de professionele aanpak van onze vrijwilligers hier nauwelijks hinder van gehad. Jammer voor de jeugd die eerst wel en nu geen alcohol meer mogen hebben. Maar dat is ook alles wat we hiervan kunnen zeggen en mogen zeggen als organisatie” vertelt Johan Frenken. “We dienen ons, net als iedere andere organisatie te houden aan de wet. De boetes zijn zo hoog dat we mogelijk het voortbestaan in gevaar kunnen brengen, we zullen en moeten er dus ook goed op toezien. We bestaan dit jaar 5 jaar en willen graag 6 jaar worden. Met directeur Hennie Antonis van ViERBINDEN is afgesproken dat er alcoholvrij bier geschonken zal worden en/of iets anders wat erg populair is onder de jeugd. Eventueel iets alcoholvrij met een lekker bijsmaakje”

Deze carnavalsavonden “CARNABEATS” genoemd zijn speciaal voor de jeugd van Laarbeek van het voortgezet onderwijs t/m 17 jaar, die voorheen normaal buiten Laarbeek carnaval gingen vieren. Grotere afstanden, steden die niet altijd even veilig zijn, ouders verliezen zelf hun vrijheid, vooral de carnavalsvierders wanneer kinderen op grote afstand feest gaan vieren. Veel ouders zien dit graag anders. Men is meer gerust en het geeft een beter gevoel, maar ook gemak, als de jeugd in eigen gemeente kan blijven.

Vorig jaar was Carnabeats  een groot succes met een totale opkomst van 2 avonden van ca. 1200 voornamelijk Laarbeekse jongeren. Carnabeats vind plaats op zaterdag 1 en maandag 3 maart a.s. in de nieuwe feestzaal van het Dorpshuis in Lieshout. 

Aanmelden

Wil je jezelf graag inschrijven voor een van onze activiteiten? Klik dan op onderstaande knop en vul daarna al je gegevens in!

Aanmelden voor een activiteit

Laatste foto's